Wie zijn we


Zuivelhoeve Keymeulen is een melkveebedrijf met zuivelverwerking op de boerderij. Boeren zit ons in het bloed en de start van ons bedrijf gaat dan ook ver terug in de tijd. Ons bedrijf vanbinnen en vanbuiten leren kennen? Leer meer over onze geschiedenis, ontdek onze filosofie en maak kennis met ons team.

Geschiedenis

Al sinds jaar en dag vind je onze melkveehoeve in de Babbelaarstraat in Hofstade. Jarenlang gaven de ouders Keymeulen recepten voor karnemelk en kaas door aan de jongere generaties. Vandaag geniet je nog steeds van die op grootmoeders wijze bereide producten.

Lees meer

Filosofie

Traditie, ambacht, duurzaamheid en diervriendelijkheid. Die vier waarden vormen al meer dan twintig jaar de fundamenten van onze werkwijze.



Lees meer

Team

Maak kennis met ons geweldig team dat zich zowel voor als achter de schermen elke dag inzet om de heerlijkste producten op je bord te toveren.

Lees meer

Geschiedenis


Al sinds jaar en dag vind je onze melkveehoeve in de Babbelaarstraat in Hofstade. Jarenlang gaven de ouders Keymeulen recepten voor karnemelk en kaas door aan de jongere generaties. Vandaag kan je nog steeds genieten van die producten bereid op grootmoeders wijze en nog zoveel meer.

Het prille begin

In 1995 besloten Joost en Lieven terug te keren naar hun roots en opnieuw aan de slag te gaan op de hoeve van ouders Gaston en Paula. Tijdens hun vrije uren verwerkten ze de melk van hun melkkoeien tot kazen en zuivelproducten. Niet lang daarna richtten ze een kleine buurtwinkel op op het boerderijerf. Zuivelhoeve Keymeulen was geboren.


Vanaf 1997 richtte Lieven zich voltijds op het boerenwerk, Joost trad in 2003 in de voetsporen van zijn broer. Intussen onderging de boerderij grote veranderingen. Zo kwam er een spiksplinternieuwe stal voor de koeien, die ondertussen al met 35 waren.

De groei

In 2006 maakte ons kleine winkeltje plaatsmaken voor een volwaardige hoevewinkel. In datzelfde jaar kwamen er ook een gloednieuw productieatelier en een melkveestal voor de jonge kalfjes bij.

In 2007 breidde ons assortiment uit met een nieuwe specialiteit: vers roomijs. Al snel experimenteerden we met nieuwe smaken en leerden we ook de kneepjes van ijstaarten maken.

Na jaren van uitbreiding en een flinke toename van het klantenarsenaal openden we in 2018 een tweede hoevewinkel met ijsbar. Deze keer niet in het midden van de velden, maar wel in het hartje van stad Aalst.

Sinds 2020 gebruiken we voor onze productie ook de melk van boerderij Daelman, een kleinschalig melkveebedrijf uit Hofstade. Ook hun melk verwerken we rauw en transporteren we rechtstreeks naar onze boerderij. Zo houden we de keten kort en gesloten.


De bloei

Vandaag draaien onze boerderij en productie op volle toeren. Tijdens de zomermaanden voorzien we de boerderijgangers van heide en ver van lekker schepijs. Tijdens de winter verschijnen onze ijsstronken op honderden kersttafels. Het hele jaar door zijn onze winkels drukbezocht, stromen de bestellingen binnen en vliegen onze producten de deuren uit.

Toch vergeten we niet waar we vandaan komen. Nog steeds doen we aan kleinschalige en duurzame landbouw met respect voor mens, dier en natuur. Enkel zo kunnen we onze klanten, net zoals twintig jaar geleden, verse en kwaliteitsvolle producten blijven aanbieden.


Filosofie


Traditie, ambacht, duurzaamheid en diervriendelijkheid. Die vier waarden vormen al meer dan twintig jaar de fundamenten van onze werkwijze.

Traditie

Boeren zit ons in het bloed. Al jarenlang doen we aan duurzame veeteelt op onze familiehoeve. Ouders Gaston en Paula leerden ons niet alleen de kneepjes van het boerenvak, ze vertrouwden ons ook de familierecepten toe. De karnemelk en onze basiskazen maken we nog steeds volgens die authentieke, onveranderde recepten.


Ambacht

Al onze producten maken we op ambachtelijke wijze. We bereiden alles, van onze kazen tot de desserten en zuivelproducten, steeds in kleine hoeveelheden. Bovendien komen aan het productieproces zo weinig mogelijk machines te pas. Handwerk blijft de norm. Zo kunnen we aan elk afzonderlijk product de nodige aandacht schenken en verse, kwaliteitsvolle voeding garanderen.


Duurzaamheid

Een duurzame vorm van landbouw creëren is een absolute prioriteit. Dat maken we in de eerste plaats waar door ons bedrijf gesloten te houden en dus geen koeien of veevoeder aan te kopen. Al onze koeien werden geboren op de boerderij zelf en krijgen voeder dat we zelf teelden. Zo bewaren we de volledige controle over het eten en de levenskwaliteit van onze dieren.

Duurzaam werken is ook werken met een hart voor het milieu. Daarom beperken we ons transport tot een absoluut minimum. De melk van onze koeien stroomt via een ondergrondse pijpleiding rechtstreeks naar het productieatelier op de boerderij. Daarnaast verkopen we een deel van onze producten in herbruikbare, glazen verpakkingen en hergebruiken we regenwater om onze kookketels af te koelen.


Diervriendelijkheid

Als we aan iemand onze verse producten te danken hebben, dan is het wel aan onze koeien. Diervriendelijkheid ligt ons dan ook nauw aan het hart. Om de levenskwaliteit van onze dieren hoog te houden, kiezen we er bewust voor om een kleinschalig en gesloten melkveebedrijf te blijven. Momenteel staan er 35 roodbont en zwartbont holstein-melkkoeien in onze stallen en een twintigtal jongere kalveren.

nze stallen zijn ‘potstallen’ en hebben dus een open voorkant. Zo krijgen de koeien voldoende frisse lucht en wordt de ruimte voortdurend geventileerd. Bovendien staan de dieren enkel op betonnen roosters aan het voederhek. Slapen en rusten doen ze op een groot strobed achter in de stal. In de zomer en lente grazen de dieren overdag op de wei en kunnen ze terugkeren naar de stal als ze dat zelf willen. Ook aan computerrantsoenering doen we niet mee. We geven onze koeien dagelijks zelf voldoende eten, zonder strikte hoeveelheden te garanderen.

Tot slot zijn we houder van een IKM-certificaat, een officieel label dat hygiënische en kwaliteitsvolle melkwinning aanduidt.

Ons team


Joost

Lieven

Paula

Kevin

Mimount

Laura

Anne-Marie

Greet

Joran

Sander